THE LIGHT, un nou concept de living și office în cartierul central-vestic al capitalei

Proiectul The Light este  un reper de calitate situat în noul cartier de afaceri central-vestic al Bucureștiului, fiind dedicat companiilor dinamice, cu o capacitate de 141.126 mp (suprafață totală construită), va oferi trei clădiri de birouri  și un complex rezidențial cu 196 de apartamente precum și spații verzi, spații de relaxare și locuri de joacă pentru copii, o zonă pentru retail, o zonă de 2,000 metri pătrați alocată facilităților de well-being  (fitness și spa) și, nu în ultimul rând, lifturi care asigură accesul direct în apartament. Clădirea The Light One este singura din România prevăzută cu un ecran LED transparent care înglobează o tehnologie de ultimă generație în ceea ce privește panotajul stradal.

”CONSUMATORII SUNT MAI DEGRABĂ ATRAȘI ASTĂZI DE EXPERIENȚE, NU DOAR DE IDEEA DE BRAND. PENTRU NOI, CLĂDIRILE NU MAI REPREZINTĂ DOAR UN LOC ÎN CARE MUNCIM SAU TRĂIM, CI ELE DEVIN EXPERIENȚE ÎN SINE” – SORIN VIȘOIANU, CEO RIVER DEVELOPMENT

1. PRIN CE SE DISTINGE THE LIGHT ONE?

”MIXUL OPTIM DE FUNCȚIONALITĂȚI PENTRU ACTIVITĂȚI COTIDIENE ÎN BUSINESS, DESIGNUL MODERN ȘI MINIMALIST AL ÎNTREGULUI ANSAMBLU, EFICIENȚA COSTURILOR ȘI CONCEPTUL DE GREEN BUILDING. AVEM UNUL DINTRE CELE MAI SCĂZUTE NIVELURI DE ADD-ON FACTOR DIN PIAȚĂ, DE DOAR 5%, SPAȚIILE NETE ÎNCHIRIABILE FIIND MATERIALIZATE LA MAXIM”, COMPLETEAZĂ SORIN VIȘOIANU.

Clădirea beneficiază de un perete-cortină gândit atât pentru design și estetică, dar și pentru funcționalitate, asigurând un nivel crescut al filtrării luminii solare la interior, precum și un control pasiv al temperaturii.

The Light One, prima clădire, este plasată pe o zonă mai înaltă decât restul clădirilor din zonă, beneficiind de o vizibilitate crescută, dar și despre faptul că spațiile de birouri sunt complet vitrate și oferă un maxim de lumină naturală.

2. CARE ESTE CONCEPTUL ÎN REALIZAREA PRIMEI CLĂDIRI? DE CE S-A ALES NUMELE ”THE LIGHT”?

„The Light” nu este doar un nume de proiect, ci o misiune. Dorim să transformăm proiectul The Light într-un far al inovației. Dacă mergem într-o zonă mai metaforică, ne putem gândi chiar la o paralelă între lumină și atributele comunității academice din Universitatea Politehnica (aflată în apropierea clădirii) care gravitează în jurul generării de idei creative. 

3. CU CINE AȚI LUCRAT PENTRU REALIZAREA FAȚADELOR ȘI CE SISTEME AU FOST ALESE?

Pentru realizarea fațadei, am folosit sistemul de perete-cortină structural produs de Reynaers, având o garanție de la producător de 10 ani pentru performanțe de etanșare și permeabilitate. Sistemul de tip „Structural clamp” fixează sticla uniform pe tot conturul acesteia, reducând astfel deformarea pachetului de sticlă. 

Ce merită menționat este că fațada clădirii este una din puținele din România care a beneficiat de testare la scară reală pentru infiltrații (aer – apă – vânt) – un test efectuat de Reynaers Technology Centre, în Belgia, unul din cele mai avansate centre de testare pentru ferestre, uși și pereți-cortină. Testele certifică o etanșare a fațadei la apă de 1.050 Pa, echivalentul unui vânt de 150 km/h, precum și rezistență la vânt cu rafale de până la 220 km/h.  

4. CINE ESTE FURNIZORUL DE STICLĂ ȘI CE TIP DE STICLĂ A FOST FOLOSIT?

Sticla utilizată este CoolLite Xtreme II, produsă de Saint-Gobain, o sticlă securizată și serigrafiată, The Light One având o suprafață vitrată totală de 10.000 mp. Utilizarea alternantă a fâșiilor serigrafiate și a sticlei clare pe același panou are nu numai rol estetic, ci și funcțional. Aceasta asigură atât filtrarea luminii solare către interior, cât și un control pasiv al temperaturii acumulate în planul fațadei și degajate de ea. Sticla interioară a fost parțial serigrafiată pentru a se obține un flux luminos-termic echilibrat.

Diferența de temperatură dintre zonele transparente și cele serigrafiate va genera o mișcare naturală a aerului în lungul fațadei, ajutând la răcirea acesteia.

5. CÂND SE VA DA ÎN FOLOSINȚĂ CLĂDIREA DE BIROURI? 

În prezent, ne aflăm în discuții avansate cu mai mulți clienți din diferite sectoare de business, însă până la finalizarea procesului de negociere și a tuturor formalităților contractuale operăm în cadrul unui cadru de confidențialitate.

6. AȚI ÎNCEPUT CONSTRUCȚIA ȘI PENTRU PROIECTUL REZIDENȚIAL?

The Light este un proiect dezvoltat în mai multe etape, care evoluează odață cu cerințele pieței. Până în prezent, într-o primă fază, proiectul s-a concentrat pe dezvoltarea segmentului de birouri, iar în funcție de dinamica pieței și tendințele de ocupare, vom trece la următoarele etape, care includ și segmentul rezidențial.

Nu există o dată certă pe care să o putem înainta în acest moment, tocmai pentru că avem flexibilitatea atât de a inter-schimba fazele în funcție de nevoie, cât și de a le suprapune. De aceea, etapa următoare de dezvoltare se poate concentra fie pe dezvoltarea celorlalte două faze pe segmentul office și a infrastructurii pentru întregul proiect, fie pe abordarea simultană a rezidențialului cu una din fazele de office.

În plus, The Light este gândit ca un proiect pe termen mediu, astfel încât avem în vedere continuarea fazelor în cel mai scurt timp de la momentul livrării The Light One, aflându-ne în stadiul de planificare și pregătire pentru etapele următoare.

Încă din faza de proiect, The Light a fost gândit cu scopul de a fi valorificat la maximul său potențial și pentru a acoperi un spectru larg al nevoilor pieței prin conceptul mixed-use care integrează funcționalități diverse: office, rezidențial și facilități conexe. Tot conceptul oferă o perspectivă interesantă și largă pentru agenda investitorilor interesați să se implice într-un pipeline pe termen mediu. Putem spune că am proiectat The Light One astfel încât să devină o clădire cât mai profitabilă și atractivă și din punct de vedere investițional. 

Pentru mai multe informații accesați https://www.the-light.ro/ro/.

Sursa: RevistaSticlei.ro

Contact us

    Contact us

    Scroll to Top