The Light, un nou proiect de birouri în Politehnică

River Development, companie controlată de omul de afaceri Ion Rădulea, a demarat lucrările de construcție la un nou proiect de birouri situat în zona Politehnica, pe terenul fostei fabrici Pumac. Prima clădire de birouri din cadrul proiectului, denumită The Light, are suprafață închiriabilă de 21.000 mp (GLA), un regim de înalțime de 11 etaje (2S+P+10 etaje+ etaj tehnic) și oferă 293 de locuri de parcare.

„Anul acesta am demarat lucrările de construcție la o primă clădire de birouri de clasă A având o suprafață de 31.255 mp GBA inclusiv parcări, și 21.000 mp GLA, construită pe site-ul fostei platforme Pumac și care va fi livrată în trimestrul 4 din 2018. Valoarea totală a investiției în clădirea The Light se va ridica la 33,5 milioane de euro”, spun oficialii River Development.

Prima clădire de birouri va cuprinde 11 etaje supraterane și două subsoluri, având o suprafață închiriabilă pe etaj de 2.100 mp și este dotată cu 6 lifturi. Clădirea are prevăzut un spațiu de închiriat pe acoperiș, ideal pentru conceptul foarte actual de “spațiu de relaxare” pentru angajații unei corporații sau pentru un skybar.

Proiectul va include și o componentă rezidențială

„Luăm în calcul demararea unei faze de rezidențial preconizată a începe în perioada 2018-2019. În ceea ce privește vecinii noștri, mai degrabă decât construcții concurente, credem că există suficient potențial de dezvoltare pentru a deservi cererea în creștere pentru această zonă”, spune Ion Rădulea.

Ca și în cadrul Sema City din zona Petrache Poenaru, proiectul The Light este o parte importantă a unei viziuni mai ample de a dezvolta proiecte reprezentative în apropierea Universității Politehnică din București, într-o zonă verde.

„În acest moment avem în plină desfășurare o dezvoltare de 26.600 mp birouri de clasă A (clădirile Paris și Berlin) după livrarea a 14.500 mp (clădirea Bruxelles) din proiectul Sema Office, situate lângă stația de metrou Petrache Poenaru, planificate a fi livrate spre finalul anului 2017-mijlocul anului 2018. În perioada 2009-2017 am livrat 60.000 mp  GLA birouri și ne propunem în  perioada 2017-2019 să livrăm circa 47.000 mp de birouri de clasă A pe piață dezvoltărilor din zona centru-vest a Bucureștiului, Semănătoarea-Politehnică”, arată oficialul River Development.

Sursa: BusinessCover.ro

Contact us

    Contact us

    Scroll to Top