ON Semiconductor s-a mutat în The Light One

București, 30 iulie 2020. River Development, dezvoltatorul proiectului The Light, a închiriat către ON Semiconductor o suprafaţă de 3.200 mp în cadrul primei clădiri – The Light One. Spațiul închiriat a fost predat în luna iulie 2020, pentru o perioadă de 5 ani. Închirierea a fost facilitată de către Colliers International.

The Light One este prima dintre clădirile de birou de clasă A ale proiectului The Light, proiect situat în vestul capitalei, într-o zonă cu facilități excelente de acces. Spațiul închiriat ocupă etajele 3 (parțial) și 4 (integral) ale clădirii noastre și a fost personalizat cu sprijinul proiectantului clădirii, ceea ce a făcut ca integrarea personalizată a chiriașului ON Semiconductor să decurgă ușor. Ne bucurăm să avem o companie de high-technology între chiriașii clădirii, care să se bucure de facilitățile existente, dar și de personalitatea arhitecturală a clădirii, ce va schimba fața întregii dezvoltări imobiliare din zona central-vestică a capitalei.” – a declarat Tina Vîrlan, Leasing Manager al River Development.

The Light One este prima clădire de birouri de clasa A dintre cele trei planificate în The Light – proiectul integrat cu multiple destinații, office & rezidential și alte facilități conexe. Clădirea are o suprafață închiriabilă de 22.000 mp (GLA) și un regim de înălțime de 11 etaje (2S + P + 11 etaje).

“De la primele vizionări ale clădirii, împreună cu reprezentanții agenției, am identificat imediat beneficiile pe care ni le-ar putea aduce o posibilă mutare în clădirea The Light One: accesibilitate pentru angajații noștri, flexibilitatea spațiilor, vederea panoramică a zonei, deschiderea și susținerea dezvoltatorului pe tot procesul închirierii, condițiile de igienă adaptate constant la cerințele actuale. Suntem încântați să avem un spațiu care să promoveze colaborarea și inovarea și care să atragă viitoarele talente din zonă, ce vor ajuta la dezvoltarea noilor tehnologii.” – a declarat Brian Pickard, Managerul General al Diviziei de Circuite integrate al ON Semiconductor.

Închirierea spațiului către ON Semiconductor a fost facilitată de către Colliers International.

„Mutarea ON Semiconductor în clădirea The Light One e un proiect complex, dar în același timp îndrăzneț, mai ales că se întâmplă într-o perioadă în care multe companii preferă să amâne astfel de decizii pe fondul instabilității economice generate de contextul epidemiologic actual. În căutarea viitorului sediu, ON Semiconductor a avut o cerință foarte clară, anume să găsim un spațiu care să contribuie la consolidarea imaginii puternice a companiei în piață și, în același timp, să crească satisfacția angajaților. The Light One asigură în egală măsură eficiența și tehnologiile moderne în domeniu, corelate cu tendințele din piața de birouri precum și o amplasare foarte bună într-o zonă dezvoltată din perspectiva infrastructurii, cu acces facil la mijloacele de transport, dovedindu-se cea mai bună opțiune pentru ON Semiconductor”, a declarat George Didoiu, Director Tenant Services Office Advisory în cadrul Colliers International.

Clădirea The Light One – complet funcțională de la sfârșitul anului trecut, oferă soluţii dintre cele mai eficiente din punct de vedere energetic și este certificată cu calificativul BREEAM Excellent. Fațada clădirii este una dintre puținele din România testată cu succes la scară reală pentru infiltrații (aer-apă-vânt) la sediul Reynaers Technology Centre (Belgia). Piațeta din fața clădirii lărgește zona pietonală și o deschide pentru activități în aer liber. Ecranul LED de mari dimensiuni, precum și panoul retroiluminat din zona recepției, fac din The Light One un reper arhitectural al zonei și adaugă personalitate clădirii.

În prezent, clădirea este închiriată în proporție de 90%. Pe lângă ON Semiconductor, în clădire sunt deja instalați chiriași precum: Clinica Medicală Regina Maria, cu cea mai mare policlinică privată de pediatrie din București, noul centru Kinetic, centrul de wellness Sweat Concept One, centrul multilingv de Customer Management al Comdata, compania CTP – liderul de piață în spații industriale și logistice în România și în Europa Centrală și de Est, precum și alti chiriași noi care se vor instala în perioada următoare.

Despre River Development

River Development este un dezvoltator imobiliar local, susținut de o echipă de profesioniști cu o vastă experiență în planificarea, dezvoltarea și gestionarea proiectelor imobiliare de anvergură, cu activitate de peste 15 ani pe piața locală. River Development își propune schimbarea zonei central-vestice a Bucureștiului, redând orașului un spațiu urban modern și armonios pentru oamenii care aleg să locuiască sau să lucreze aici.

River Development dezvoltă proiectele The Light (amplasat în Bulevardul Iuliu Maniu) și Sema Parc (amplasat în Splaiul Independenței), ambele aflate în sectorul 6 al capitalei. Proiectul integrat The Light, cu funcționalități în domeniul spațiilor de birouri, rezidențial, dar și alte facilități conexe, va avea o suprafață totală construită de peste 150.000 de metri pătrați, dintre care aproape 100.000 de metri pătrați reprezintă suprafața închiriabilă de birouri. The Light One este prima clădire de birouri livrată din cele trei planificate.

Despre ON Semiconductor

ON Semiconductor (Nasdaq: ON) is driving energy efficient innovations, empowering customers to reduce global energy use. The company is a leading supplier of semiconductor-based solutions, offering a comprehensive portfolio of energy efficient power management, analog, sensors, logic, timing, connectivity, discrete, SoC and custom devices. The company’s products help engineers solve their unique design challenges in automotive, communications, computing, consumer, industrial, medical, aerospace and defense applications. ON Semiconductor operates a responsive, reliable, world-class supply chain and quality program, a robust compliance and ethics program, and a network of manufacturing facilities, sales offices and design centers in key markets throughout North America, Europe and the Asia Pacific regions. For more information, visit https://www.onsemi.com.

Despre Colliers International

Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI) (TSX: CIGI) este unul dintre liderii globali în domeniul consultanței imobiliare și al managementului investițiilor. Cu operațiuni în 68 de țări, cei peste 15.000 de specialiști întreprinzători lucrează împreună pentru a oferi consultanță și servicii de specialitate pentru a maximiza valoarea proprietății pentru chiriași, proprietari și investitori. Timp de peste 25 de ani, echipa noastră experimentată de management, care deține aproximativ 40% din capitalul nostru, a oferit acționarilor profituri investiționale anuale de aproape 20%. În 2019, veniturile corporate au fost de peste 3 miliarde de dolari (3,5 miliarde de dolari inclusiv afiliații), cu active gestionate de 33 miliarde de dolari. Pentru mai multe detalii despre Colliers International puteți accesa corporate.colliers.com sau ne puteți urmări pe Twitter @Colliers și LinkedIn.

Contact us

    Contact us

    Scroll to Top