River Development a închiriat 2.100 mp către VEGO în The Light One

București, 14 iulie 2020. River Development, dezvoltatorul proiectului mixed-use THE LIGHT, a închiriat către VEGO Holdings o suprafaţă de 2.100 mp de birouri în cadrul primei clădiri a ansamblului – The Light One. Spațiul închiriat este operațional din luna Iulie 2020, pentru o perioadă de 5 ani.

The Light One este prima clădire de birouri de clasa A din cele trei planificate în proiectul mixed-use office & rezidential și alte facilități conexe – The Light. Clădirea are o suprafață închiriabilă de 21.653 mp (GLA) și un regim de înălțime de 11 etaje (2S + P + 11 etaje). Poziționat într-o zonă foarte accesibilă, pe Bulevardul Iuliu Maniu, proiectul este amplasat în cel mai nou pol de dezvoltare imobiliară – zona de centru-vest a Bucureștiului, la 280 m de stația de metrou Politehnica și 10 minute de centrul orașului.

“Clădirea The Light One a fost incă de la faza de proiectare menită să fie un landmark al calității și suntem convinși că va deveni în scurt timp o clădire de birouri – simbol, care va redefini arhitectura urbană din vestul Capitalei. Parteneriatul cu VEGO Holdings este unul strategic, aducând în clădire un consultant solid în arhitectură, instalații, structură și urbanism, cu capacitatea de a conduce întregul proces de materializare a unui proiect, de la concept la detalii de executie. Ne bucurăm să îi avem în portofoliul de chiriași și sperăm să se simtă “ca acasă” în spațiul închiriat, noul sediu să fie locul care să le inspire și sporească și mai mult creativitatea și să continue să seteze noi standarde în domeniu, adaptate atât la strategiile de dezvoltare urbană cât și la nevoile oamenilor.” a declarat Ion Rădulea, CEO River Development.

Cei 21,653 mp la momentul actual sunt în proporție de 90% deja închiriați. Noul sediu al companiei VEGO Holdings se întinde pe o suprafață de aproximativ 2.100 mp și ocupă integral etajul 9 al clădirii. În spațiul amenejat de curând, echipa VEGO va desfășura cu preponderență activități de birou: de proiectare și managment de proiect.  

“Spațiul care va fi deschis curând în clădirea The Light One reprezintă sediul principal al companiei VEGO Holdings și intenționăm șă fie un un spațiu al creației, unde imaginăm concepte, dezvoltăm metodologii, testăm noi modele și aplicăm soluții. VEGO este o echipă dinamică, agilă și versatilă ale cărei standarde profesionale cresc continuu. Echipa noastră atrage în permanență forță de muncă tânără și foarte bine calificată, de aceea am decis să ne mutăm sediul din birourile din clădirea de birouri Riverside Tower într-un spațiu flexibil și versatil, foarte ușor accesibil ca locație și cu o vedere panoramică spectaculoasă, în clădirea The Light One la etajul 9.” a declarat Virgil Profeanu, General Manager & Founder VEGO Holdings.

Întreaga clădire The Light One are un regim de înălțime de 11 etaje supraterane și este dotată cu cele mai moderne tehnologii disponibile şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic, precum: aparatură şi echipamente de ultimă generație, 6 lifturi cu control al destinației (sistem PORT), grad sporit de lumină naturală, protecţie termică şi solară optimă, sisteme performante de încălzire şi filtrare a aerului. Clădirea este functională complet de la sfârșitul anului trecut, fiind certificată de curând BREEAM Excellent. Cele două nivele subterane dedicate pentru parcare sunt complet funcționale, cu 250 de locuri de parcare date în folosință deja chiriașilor și vizitatorilor, precum și 43 de locuri de parcare supraterane (chiriași & vizitatori). Clădirea este un “far” al inovației și aduce în București o serie de noutăți care o diferențiază în piață: fațada clădirii este una din puținele din România care a beneficiat de testare la scară reală pentru infiltrații (aer-apă-vânt) la sediul Reynaers Technology Centre (Belgia); add-on factor-ul de doar 5% este unul din cele mai mai scăzute niveluri din piață. De asemenea, piațeta din fața clădirii oferă spații verzi și zonă pietonală pentru activități în aer liber, promenade sau loisirs.

The Light One este prima fază de dezvoltare a proiectului mixed-use The Light care, la finalizare, va fi format din trei clădiri de birouri (98.721 mp suprafață închiriabilă) și un ansamblu rezidențial (196 apartamente), completate de facilități conexe, precum zone pentru socializare, zone speciale de luat masa, spații de promenadă, spații verzi sau zone dedicate pentru retail și well-being.

VEGO completează mixul de chiriași prezenți deja în clădirea The Light One: Clinica Medicală Regina Maria, cu cea mai mare policlinică privată de pediatrie din București, noul centru Kinetic, centrul de wellness Sweat Concept One, centrul multilingv de Customer Management al Comdata, CTP, și alți chiriași noi care se vor instala în perioada următoare – companii din diverse industrii.

În ultimii 3 ani, River Development a livrat clădiri de birouri clasa A cu o suprafață totală închiriabilă de 60.000 mp, din care aproximativ 22.000 mp în clădirea The Light One.

În prezent, River Development dezvoltă proiectele THE LIGHT (Bulevardul Iuliu Maniu) și Sema Parc (Splaiul Independenței). Proiectul mixed-use THE LIGHT, cu funcționalități în domeniul office și rezidențial și alte facilități conexe are o suprafață totală construită de peste 150.000 de metri pătrați, dintre care aproape 100.000 de metri pătrați reprezintă suprafața închiriabilă de birouri. The Light One este prima clădire de birouri livrată din cele trei planificate și a fost livrată în anul 2019. Focusul dezvoltării în Sema Parc este pe cele două clădiri de birouri de clasa A: London & Oslo , care vor avea o suprafață totală închiriabilă de 31.524 mp (London – 21.347 metri pătrați, Oslo – 10.177 metri pătrați). Clădirile sunt estimate pentru livrare în T3 2021.

Despre River Development

River Development este un dezvoltator imobiliar autohton, susținut de o echipă de profesioniști cu o vastă experiență în planificarea, dezvoltarea și gestionarea de proiecte imobiliare. Prin conceptele, amploarea și unicitatea proiectelor aflate în derulare și a celor care vor urma, și, nu în ultimul rând, prin abordarea inovativă și curajoasă, River Development își propune schimbarea arealului central-vestic al Bucureștiului, redând societății un spațiu urban modern și armonios pentru oamenii care aleg să locuiască sau să lucreze aici.

Despre The Light

THE LIGHT este un proiect mixed-use cu funcționalități în domeniul office și rezidențial și alte facilități conexe, precum zone pentru relaxare & socializare. Suprafață totală construită este de peste 150.000 de metri pătrați, dintre care aproape 100.000 de metri pătrați reprezintă suprafața închiriabilă de birouri. Segmentul de birouri este proiectat în trei clădiri distincte – The Light One, The Light Two și The Light Three – cu un regim de înalțime cuprins între 11 și 18 niveluri, în timp ce ansamblul rezidențial este prevăzut cu 196 apartamente, o zonă pentru retail și o zonă de 2,000 metri pătrați alocată facilităților de well-being (fitness și spa).

Despre VEGO Holdings

VEGO conduce, prin serviciile sale, întregul proces de materializare a unui proiect, prin toate fazele de la concept la detalii de executie, pe toate specialitățile: urbanism, arhitectură, structură, infrastructură și instalații. Portofoliul companiei numără 223 de proiecte realizate și 37 de proiecte construite, 3 milioane metri pătrați proiectați, cu o valoare totală estimată a proiectelor ce ajunge la 683 milioane euro. VEGO este astăzi în primele 5 firme de proiectare din România.

Contact us

    Contact us

    Scroll to Top