The Light, un nou proiect de birouri în Bucureşti

River Development anunță demararea lucrărilor de construcție la un nou proiect de birouri de clasă A situat în zona Politehnică, pe terenul fostei fabrici Pumac. Prima clădire de birouri din cadrul proiectului, intitulată “The Light”, are suprafață închiriabilă de 21.000 mp (GLA), un regim de înălțime de 11 etaje (2S+P+10 etaje+ etaj tehnic) și oferă 293 de locuri de parcare.

Proiectul este situat pe Bd. Iuliu Maniu nr. 6H, în zona centru-vest a Bucureștiului, Politehnică. Stația de metrou Politehnică este situată la 280 m de amplasament. Proiectul se află la 5 minute de Grădina Botanică și Palatul Cotroceni, la 10 minute de Piața Victoriei și Piața Unirii și la cca 30 minute de aeroportul Otopeni.

“Anul acesta am demarat lucrările de construcție la o primă clădire de birouri de clasă A având o suprafață de 31.255 mp GBA inclusiv parcări, și 21.000 mp GLA, construită pe site-ul fostei platforme Pumac și care este estimată a fi livrată în trimestrul 4 din 2018. Valoarea totală a investiției în clădirea The Light se va ridica la cca 33,5 milioane de euro. Ne-am propus ca această clădire, așezată pe un plan înălțat față de restul zonelor din București, să reprezinte un etalon al calității, un reper al inovației, care să facă legătura între comunitatea academică din cadrul Universității Politehnice din vecinătate și companiile cele mai active pe piață din domeniile cercetării, proiectării, IT&C și serviciilor profesionale”, a afirmat Conducerea River Development.

Proiectantul clădirii este compania M3D Cinetic, project manager a fost desemnată compania Vitalis iar antreprenor incintă, compania Apolodor. Antreprenorul general urmează a fi anunțat ulterior.

Prima clădire de birouri va cuprinde 11 etaje supraterane și două subsoluri, având o suprafață închiriabilă pe etaj de 2.100 mp și este dotată cu 6 lifturi. Clădirea are prevăzut un spațiu de închiriat pe acoperiș, ideal pentru conceptul foarte actual de „spațiu de relaxare” pentru angajații unei corporații sau pentru un skybar.

“În cadrul acestui proiect, luăm în calcul demararea unei faze de rezidențial preconizată a începe în perioada 2018-2019. În ceea ce privește vecinii noștri, mai degrabă decât construcții concurente, credem că există suficient potențial de dezvoltare pentru a deservi cererea în creștere pentru această zonă. The Light este plasat lângă stația de metrou Politehnica, având foarte bune conexiuni rutiere și mijloace de transport în comun, facilități de retail și alte puncte de interes. Avem în vedere misiunea comună a dezvoltatorilor în peisajul Bucureștiului, responsabili să dezvolte clădiri sustenabile, armonioase, care aduc orașului valoare economică și socială, nu construim speculativ, de dragul de a construi și închiria”, a declarat conducerea societății dezvoltatoare.

Sursa: Jurnalul de Afaceri

Contactează-ne

    Contactează-ne

    Scroll to Top