The Light, un nou proiect de birouri

River Development a anunţat demararea lucrărilor de construcţie la un nou proiect de birouri de clasă A, situat în zona Politehnica, care va fi livrat spre finalul anului 2018, după o investiţie totală de 33,5 milioane de euro.  

River Development a anunţat începerea lucrărilor la The Light, un nou proiect de birouri de clasă A situat în zona Politehnica, pe terenul fostei fabrici Pumac. Prima clădire de birouri din cadrul proiectului, intitulată “The Light”, are o suprafaţă închiriabilă de 21.000 de mp (GLA), un regim de înălţime de 11 etaje (2S+P+10 etaje+etaj tehnic) şi oferă 293 de locuri de parcare. Proiectul este amplasat pe Bd. Iuliu Maniu, la 280 de metri de staţia de metrou Politehnica.

“Anul acesta am demarat lucrările de construcţie la o primă clădire de birouri de clasă A având o suprafaţă de 31.255 mp GBA inclusiv parcări, şi 21.000 mp GLA, construită pe siteul fostei platforme Pumac şi care este estimată a fi livrată în trimestrul 4 din 2018. Valoarea totală a investiţiei în clădirea The Light se va ridica la cca 33,5 milioane de euro. Ne-am propus ca această clădire, aşezată pe un plan înălţat faţă de restul zonelor din Bucureşti, să reprezinte un etalon al calităţii, un reper al inovaţiei, care să facă legătura între comunitatea academică din cadrul Universităţii Politehnice din vecinătate şi companiile cele mai active pe piaţă din domeniile cercetării, proiectării, IT&C şi serviciilor profesionale”, spune unul dintre reprezentanţii companiei.

Proiectantul clădirii este compania M3D Cinetic, project manager a fost desemnată compania Vitalis iar antreprenor incintă, compania Apolodor. Prima clădire de birouri va cuprinde 11 etaje supraterane și două subsoluri, având o suprafață închiriabilă pe etaj de 2.100 mp și este dotată cu 6 lifturi. Clădirea are prevăzut un spațiu de închiriat pe acoperiș, ideal pentru conceptul foarte actual de “spațiu de relaxare” pentru angajații unei corporații sau pentru un skybar. GLA (suprafața închiriabilă totală) adaugă doar 5% la NLA (suprafață netă închiriabilă), oferind cel mai bun raport calitate/preț față de orice clădire de birouri din oras.

“În cadrul acestui proiect, luăm în calcul demararea unei faze de rezidențial preconizată a începe în perioada 2018-2019. În ceea ce privește vecinii noștri, mai degrabă decât construcții concurente, credem că există suficient potențial de dezvoltare pentru a deservi cererea în creștere pentru această zonă”, adaugă reprezentantul companiei”, adaugă reprezentantul companiei.

Sursă: Revista Biz

Contactează-ne

    Contactează-ne

    Scroll to Top